Europeiska jordbruksfonden för ladsbygdsutveckling

Nötbackens TerapiDjurgård har uppfört ridhuset med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.
Syftet är att kunna bedriva året runt verksamhet med hästunderstödd coaching HUC och ridterapi.

Djuren på gården

Hampus

Hampus är född 2014 , 65 cm hög och av rasen Labradoodle, en registrerad blandras mellan labrador och pudel. Han är inkännande och begåvad med stor social förmåga och älskar att bli kliad och myst med, han kommer garanterat att välkomna dig när du kommer till gården.

https://www.labradoodle.se/labradoodle-fakta/

Lycka

Lycka är född 2020 , hon är av rasen Goldendoodle, en registrerad blandras mellan Golden Retriver och pudel.

Tellus

Tellus är född 2014 och av rasen amerikansk miniatyrhäst, 90 cm hög, en busig kille med glimten i ögat, han bjuder oss på många skratt med sina upptåg.

http://miniatyrhast.se/index.html

Hausti

Hausti är en islandshäst, född 2012 och ca 140 cm hög. Han är en känslig och kärleksfull kille som gärna blir ompysslad och han älskar att umgås från marken.

https://www.minhast.se/rasfakta/islandshast/


Harpa

Harpa är född 2012 och 156 cm hög, hon är gårdens enda sto och av rasen Lusitano. Hon är en känslig häst med mycket integritet och det tar tid att vinna hennes hjärta.Hon är flockens ”mattant” och fördelar mängden hö så att hon garanterat får mest , hon ser till att alla rör på sig i hagen. I april fick Harpa sitt första föl, en renrasig lusitanohingst som bär namnet Harpo.

https://www.minhast.se/rasfakta/lusitano-andalusier/

Flipi

Flipi från Vildmarken är 20 år och 140 cm hög, fux och av rasen Islandshäst. Han har gått många år som verksamhetshäst med turridning och på ridlektioner och är därför van vid olika ryttare.

Han är väldigt trygg och lika rolig att rida på både för ovana som erfarna ryttare då han har en egen motor. Han är följsam och känner av vad varje ryttare kan och behöver, han bär dig med glädje ut på en tur.

Utlagi

Utlagi fra Pegasus är 12 år och 135 cm hög, fux och av rasen Islandshäst. Han har varit med på ponnyridning och hästagilty hos sin tidigare ägare.

Han är en social kille som vill vara med och hänger med på det mesta,  älskar att bli ompysslad.  

Hebbe-Lille

Hebbe Lille är en bondkatt på 6 år, han är en omplaceringskatt som har levt ett tufft liv innan han flyttade hit. Det tar lite tid för honom att närma sig nya människor och viftar han på svansen betyder det ”klappa mig inte”. Men när han har lust hänger han gärna med på en promenad.

Kontakta Oss

Nötbackens TerapiDjurgård AB
Altuna Drävle 14
749 71 Fjärdhundra

© Copyright Nötbackens TerapiDjurGård